top of page

Orthomoleculaire geneeskunde

Ook wel voedings- of levensstijlgeneeskunde genoemd

Wat?

Ortho = goed/juist

Moleculen = stofjes

Hoe?

Genezende therapie

  • Voeding

  • Levensstijl: bioritme, stress, intermittent living

  • Substanties: fyto, supplementen

Wanneer?

  • Bij nutritionele tekorten: te veel koolhydraten, ongezonde vetten, te weinig eiwitten

  • Bij disbalans in het lichaam: pijn, weinig energie, moeilijke concentratie, huidklachten, hoofdpijn, maag- of darmproblemen.

Voor wie?

Voor iedereen!

Holistische natuurgeneeskunde

Er is reeds téveel wetenschappelijk bewijs dat er een grote relatie is tussen voeding/levensstijl en (chronische) ziekten, om het gewoon te negeren.

We zitten dan ook in een “overangsperiode” van de reguliere geneeskunde naar een meer “holistische natuurgeneeskunde”.

 

Het is voor mij reeds vanzelfsprekend dat (chronische) tekorten of onderliggende ontstekingen (die je objectief kan meten in het bloed!) het lichaam uit evenwicht brengen en allerhande symptomen naar boven brengen (dit is een manier van het lichaam om te communiceren, en deze signalen mogen niet genegeerd worden, of onderdrukt met medicatie).

Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_praktijk_Bru
Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_praktijk_bru

Geneeskunde die werkt

De orthomoleculaire therapie volgens de kPNI of klinische psycho neuro immunologie is een sterk groeiende wetenschap die via zachte natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van uw klachten of ziekte....want daar ligt de oplossing!

Via een uitgebreide anamnese gaan we samen op zoek naar de verstoorde werkingsmechanismen en echte oorzaken van jouw klachten.

Alle interventies zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden in de diepte uitgelegd. De zogenaamde “deep learning” is namelijk steeds de eerste stap in het genezingsproces.

Andere interventies die aan bod zullen komen zijn voeding in al haar vormen (wat wél en wat niét eten, wanneer eten of juist niet eten, hoe frequent eten,...), beweging, lifestyle veranderingen, hormetische prikkels (koude, warmte, vasten, ademhalingsoefeningen,...

Eens je de schat aan informatie hebt, is het voor mij ONmogelijk om de kennis NIET te delen met de patiënten.

Voor mij is er maar één geneeskunde, en dat is de geneeskunde die wérkt!

bottom of page