top of page

Osteopathie

De osteopathie is een wetenschap waarbij gebruik gemaakt wordt van manuele technieken om een bewegingsverlies van om het even welk weefsel te behandelen. We streven naar preventie en behandeling van functionele stoornissen die geheel of gedeeltelijk oorzaak zijn van aan het licht gebrachte disfuncties van de mobiliteit.

Zelfgenezende krachten

​Het menselijk lichaam wordt beschouwd als één geheel waarbij alle structuren en functies met elkaar zijn verbonden. Een probleem in ons lichaam zorgt niet alleen voor lokale veranderingen maar ook voor veranderingen “op afstand”. Gelukkig heeft het lichaam een zelfregulerend systeem en is in staat om zichzelf te genezen.

Het evenwicht van het lichaam kan worden geschaad door stress, verwondingen, slechte voeding, vervuiling,...Deze schade kan leiden tot ziektes.

De osteopaat stimuleert de zelfgenezende krachten van het lichaam door bewegingsverliezen van alle structuren te behandelen. De osteopaat herstelt de verloren bewegingsfuncties aan de hand van 3 systemen:

  • Het osteo-articulair systeem (botten en spieren)

  • Het visceraal systeem (organen)

  • Het cranio-sacraal systeem (schedel, samen met het heiligbeen)

Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_osteopathie_
Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_osteopathie_

Baby's & kinderen

Binnen de osteopathie worden baby’s NIET behandeld zoals een kleine volwassene. De meeste klachten bij baby’s ontstaan tijdens of net na de zwangerschap/bevalling.

Dit kan zich uiten in spanningen en blokkades die kunnen leiden tot ongemakken of klachten zoals krampen, reflux, winderigheid, huilbuien, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, voorkeurshoudingen,...

 

Het oplossen van deze fysieke spanningen gebeurt dmv ZACHTE manuele technieken en rekkingen, er wordt nooit “gekraakt”.

 

Een check-up door de kinderosteopaat kan kort na de geboorte mogelijke problemen aan het licht brengen. Die eerste controlebehandeling zorgt voor preventie en verlichting van klachten die ontstaan zijn ten gevolge van het leven in de baarmoeder en /of stressvolle bevalling.

bottom of page