top of page

Behandelingen

 Ik gebruik meestal een combinatie van onderstaande therapieën:

Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_osteopathie_
Osteopathie 

Osteopathie is een manuele therapie voor behandeling van allerhande lichamelijke klachten. Het is een wetenschap die is gebaseerd op kennis en principes uit de anatomie, biomechanica, fysiologie, neurologie en embryologie.

Sofie Dobbelaere_Kinesiologie_Brugge_2.j
Kinesiologie

Bij kinesiologie wordt het biofeedback systeem van de spieren gebruikt. De spieren worden uitgedaagd en antwoorden door zwak te worden of sterk te blijven. Op deze manier wordt inzicht verkregen in de lichamelijke, psychische en de voedings-gesteldheid van de persoon. Met deze technieken kunnen ook supplementen, voeding,... worden uitgetest: hoe gaat het

lichaam hiermee om?

Sofie Dobbelaere_orthomoleculaire therap
Orthomoleculaire therapie

Dit is een combinatie van deep learning (inzicht krijgen in je klachten), voedings- en levensstijladvies. Indien nodig worden er ook supplementen ingezet.

 

“It’s about connecting the dots”

Sofie Dobbelaere_cosmetische accupunctuu
Cosmetische
acupunctuur

Kleine intradermale naaldjes worden ingebracht in het gezicht thv “probleemzones”: rimpels, plaatsen met verslapping of pigmentatie,.... In het gezicht liggen bovendien heel veel acupunctuurpunten, dus deze worden ook in de behandeling opgenomen. Als gevolg wordt er een wondhelingsproces in gang gezet waardoor collageen wordt geproduceerd. Bovendien is er een betere spiertonus en vochtafdrijving. Het is veilig, nauwkeurig, natuurlijk en quasi pijnloos!

Sofie Dobbelaere_myofasciale needling_Br
Myofasciale (dry) needling

Een triggerpunt kan op een andere plaats klachten geven dan zijn oorsprong. Een bekend voorbeeld hiervan is hoofdpijn door teveel spanning in de m. trapezius of m.SCM. Met eenvoudig aanprikken van deze spieren, valt deze spanning weg, waardoor ook vele klachten verdwijnen.

Sofie Dobbelaere_Reflexpunten_meridianen
Reflexpunten &
meridianen

Meridianen zijn energiebanen die over en door ons lichaam stromen. Ze zijn gekoppeld aan organen, die weer een reflexzone elders in het lichaam hebben. Met acupressuur kunnen net zoals bij acupunctuur, geblokkeerde acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) worden vrijgemaakt waardoor de energie in het lichaam beter kan bewegen.

bottom of page