top of page

Hallo, ik ben Sofie

Osteopaat & orthomoleculair therapeut

Als kinesist bleef ik lange tijd op mijn honger zitten: ik kon iemand symptomatisch behandelen, maar wat als er niet veel vooruitgang zit in de revalidatie en de oorzaak van het probleem nu ergens anders lag? Een opleiding tot osteopate was daar het perfecte antwoord op: een wereld ging open toen duidelijk werd dat een mens bekeken kan worden vanuit verschillende systemen die allemaal in interactie staan met elkaar: zowel pariëtaal, visceraal, neurologisch, psychologisch,...

Door dan zelf zwanger te zijn en 2 dochters op de wereld te zetten is ook mijn specifieke interesse voor pre- en postnatale osteopathie en baby’s en kinderen aangewakkerd en ben ik gestart met de 2-jarige opleiding aan Panta Rhei in Nederland. Ik behandel daarnaast ook graag volwassenen met allerhande klachtenpatronen. De uitdaging om op zoek te gaan naar het “totale beeld” achter de symptomen maakt elke dag terug speciaal en leerrijk.

Sofie Dobbelaere_OsteoSofie_praktijk_bru
Sofie Dobbelaere_orthomoleculaire therap

De kPNI-microbe

Toch had ik dikwijls nog patiënten waarbij ik -ondanks verschillende behandelingen- het gevoel had dat er iets gemist werd, waardoor ik ze niet 100% van hun klachten kon helpen, of slechts tijdelijk.. Als therapeut is dit uiteraard frustrerend, maar dan ben ik via mijn collega, Koen De Witte, in contact gekomen met kPNI. Zijn aanpak en resultaten hebben mij warm gemaakt en de wereld van de kPNI is voor mij open gegaan! Dit was voor mij absoluut de “missing link” van alle voorgaande opleidingen!

Ik heb mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut met succes beëindigd en ik ben absoluut gebeten door de kPNI-microbe! De schat aan informatie die ik er heb uitgehaald is té belangrijk om niet te delen met de patiënten. Het gaat om “kleine interventies” in voeding en levensstijl, die een gigantisch verschil kunnen maken. Het zorgt niet enkel voor een beter inzicht en gezondheid, maar ook voor een gedragsverandering (zoals dit ook bij mij het geval was).

Opleidingen die ik volgde:

  • Kinesiologie en manual muscle testing bij nutriceutica ICZO (november 2020)

  • Orthomoleculaire kinderconsulent, OrthoLinea (september/oktober 2020)

  • Applied kinesiologie, kPNI Belgium (2019)

  • Cosmetische acupunctuur, London (september 2019)

  • Orthomoleculaire therapie volgens de kPNI, kPNI Belgium (2017-2018)

  • Myofasciale dry needling, wervelkolom en extremiteiten, IMFT Gent (2017)

  • Osteopathie bij baby’s en kinderen, Panta Rhei Nederland (2015-2017)

  • Osteopathie, Gent (2010-2015)

  • Manuele neurotherapie, MNT Gent (2008)

  • Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, Gent (2000-2005)

bottom of page